Bh. rukometaši igraju odlučujuću utakmicu na SP-u protiv Tunisa

Bh. rukometna reprezentacija igra danas četvrtu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a protivnik je Tunis.

Izabranici Dragana Markovića u dosadašnja tri meča upisali su jednu pobjedu protiv Irana, te dva poraza – od Austrije i Makedonije. Okršaj protiv Tunižana otvara mogućnost za plasman u drugi krug. Naravno, u slučaju trijumfa.

U posljednjem kolu rukometaši će igrati protiv Hrvatske koja je favorit, pa je sudar sa izabranicima Seada Hasanefendića izuzetno važan. Pokazat će koliko je naš državni tim dobar za odlazak među 16 najboljih.

“Igrom protiv Makedonije pokazali smo da smo reprezentacija koja se treba naći u drugom krugu”, poručio je selektor Marković odmah nakon poraza od Makedonaca.

Ipak, bh. reprezentacija u dosadašnje tri utakmice nije pokazala sve kvalitete. Stoga vjerujemo da će upravo protiv Tunisa Terzić, Prce i ostali pružiti dobru partiju. Markovićevi izabranici igraju kvalitetnu odbranu. Također, na golu briljiraju golmani.

Međutim, najviše problema bh. tim ima u organizaciji napada. Šef državnog tima mora insistirati na većoj napadačkoj širini. Dešavalo se da naprave prednost ili sustignu rezultat. No, nakon toga protivnik poveća koncentraciju i lako primamo golove. Kao posljedica toga igrači se umaraju više nego što trebaju da vrate mir. Dakako, važno je smanjiti broj pokrešaja koje su bile evidentne u organizaciji napada.

“Selekcija Tunisa je jaka, to su pokazali u meču s Austrijom. Oni imaju svoje adute, ali mi ćemo napokon zaigrati kako treba. S ovim što smo pokazali na svjetskom prvenstvu definitivno je da smo reprezentacija za osminu finala, i vjerujem da ćemo uspjeti. Hvala svim navijačima koji nas bodre ovdje i u BiH, vjerujte da se trudimo, treba imati i malo sreće, nadam se većem uspjehu”, rekao je ranije za Agenciju Fena Ivan Karačić.

U prvih deset minuta meča sa Tunisom naši reprezentativci moraju odigrati jako. Poznato je da današnji suparnih bh. tima gaji izuzetno agresivan rukomet. Bez dvojbe, i u okršaju sa BiH pravit će puno grubih prekršaja.

U taboru protivnika sa dosta optimizma čekaju utakmicu protiv Zmajeva. Bh. stručnjak na klupi Tunisa vjeruje da će njogovi izabranici slaviti.

“Ići ćemo na pobjedu protiv reprezentacija BiH koja igra veoma dobro. Ulazak u utakmicu protiv Makedonije im je bio slab. Ali imali su entuzijazam. Da nisu imali greške sigurno bi pobijedili”, istakao je Hasanefendić.

Utakmica BiH – Tunis igra se u Dohi sa početkom u 17:00 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Tabela Grupe B
1. Hrvatska 3 3 0 0 6
2. Makedonija 3 3 0 0 6
3. Austrija 3 1 1 1 3
4. BiH 3 1 0 2 2
5. Tunis 3 0 1 2 1
6. Iran 3 0 0 3 0

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*