Škaljić i Đonlagić demantuju Bradarića: Otpremnine nam može isplatiti samo Parlament FBiH po 13.000 KM, od Parlamenta BiH to nismo tražili

Zastupnici SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Fehim Škaljić i Mirsad Đonlagić uputili su demanti na izjavu koju je za Patriu dao Mehmed Bradarić, član Administrativne komisije.

Bradarić je za Patriu potvrdio da su Škaljić i Đonlagić stekli pravo na penziju prije nego su ušli u državni Parlament, i da su zahtjev za penzionisanje trebali podnijeti po sticanju uslova za penziju, a ne sada, kada im se otvorila mogućnost za naplatu 30.000 KM iz državnog budžeta.

”To je nepošteno. Znali su da se u državnom Parlamentu dobije šest prosječnih plata, a to vam je oko 30.000 KM. To vam je čista računica” – kaže Bradarić.

Patria prenosi Škaljićev i Đonlagićev demanti u cjelosti:

Povodom objavljenih informacija na Vašem cijenjenom mediju, a tiče se navodnog zahtjeva za isplatu 30,000 KM, koji nikad nismo podnijeli Parlamentarnoj skupštini BiH, molimo da objavite sljedeću ispravku navoda vezano za naše penzionisanje i prava iz toga statusa :

Penzionisani smo na osnovu ispunjenih uslova od 40 godina radnog staža i 65 godina života. To smo učinili prije ostvarivanja statusa profesionalnog poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

U tom smislu naš zadnji poslodavac je bio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine. To pravo ostvarujemo s danom 9.12.2014.godine, te je jasno da nam otpremnine može isplatiti samo zadnji poslodavac, odnosno Parlament Federacije Bosne i Hercegovine i to u iznosu od cca. 13.000 KM.

Potpuno je jasno da ne postoji naš zahtjev za isplatu od 30,000 KM, jer su naša prava već rješena na federalnom nivou. S toga smatramo zaista nepotrebnim insinuacije i napad na naš dignitet, makar iz razloga što smo i mi i SBB više puta pokazali i zakonski inicirali ukidanje privilegija za politčare i tom smislu ćemo vrlo brzo ponuditi nekoliko zakonskih prijedloga, stoji u demantiju koji su uputili Škaljić i Đonlagić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*