Badji odlučio okršaj Tuzla Cityja i Mladosti

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su na Tušnju pobijedili Mladost sa minimalnih 1:0 u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvi na utakmici zaprijetili su gostujući fudbaler iz slobodnjaka s nekih 25 metara, ali je Fejzić uspio da odbrani udarac Alića. Mladost prijeti i u 15. minuti, no Šišić je šutirao pored gola domaćeg tima.

Već u narednoj minuti dobra šansa za Tuzla City. Rugašević je ubacio, a Badji iz dobre šanse pogađa svog saigrača Ubiparipa.

No, Tuzla City stiže do prednosti samo dvije minuta kasnije. Ubiparip je u kaznenom prostoru došao do lopte i nesebično uposlio Badjija koji je ovaj put precizan i matira golmana Mladosti za 1:0 svojim drugim golom u sezoni.

Mladost je ponovo zaprijetila u 30. minuti, ali Fejzić još jednom brani udarac Alića. Šest minuta kasnije gosti su tražili penal nakon što je Dejanović pao u kazenom prostoru, no sudija je samo odmahnuo rukama zbog čega su gosti žestoko negodovali.

U 43. minuti nova dobra prilika za Tuzla City. Maksimovic ubacuje za Džafića koji sa dva metra šutira, ali Bukvić brani. U nastavku napada pada jedan od fudbalera domaćih u šesnaestercu, ali sudija je i ovaj put pokazao da se nastavi igra.

Na početku drugog dijela odlična prilika za domaće. Nikolić je ubacio, a Kostić glavom šutirao malo pored gola gostiju iz Kaknja. Pet minuta kasnije uzvraćaju gosti preko Dejanovića koji je nakon sjajnog solo prodora šutirao tik iznad prečke Fejzića.

Mladost prijeti i u 61. minuti kada je Mahmić pokušao, ali je Fejzić i ovaj put odlično reagovao i spasio gol svog tima.

U 77. minuti prilika da domaći završe posao. Odbrana Mladosti je izgubila loptu u opasnoj zoni, do nje je došao Badji koji je zaobišao Bukvića, ali umjesto da šutira Senegalac je ubacio, a udarac Nukića sa gol linije skida jedan gostujući igrač. U nastavku napada pokušao je Badji, ali Bukvić brani.

Do kraja utakmice Tuzla City je uspio da sačuva svoju prednost, te je ostalo 1:0 za važna tri boda ekipe Nermina Bašića. Tuzla City je sada peti sa 24 boda, dok je Mladost deveta sa 16 bodova.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*