Košarkaška reprezentacija BiH uoči kvalifikacija ostala bez Nurkića, Muse, Gordića…

Košarkaška reprezentacija BiH će biti znatno oslabljena u predstojećim susretima kvalifikacija za Eurobasket 2022. godine.

Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Nemanja Gordić, Andrija Stipanović i Miralem Halilović neće biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću za susrete protiv Latvije i Bugarske koji se igraju iduće sedmice u Sarajevu.

Podsjetimo, Nurkić i Musa su najavljivali da će sigurno biti na raspolaganju selektoru, no Bosnić je danas istakao da im njihovi NBA klubovi ne dozvoljavaju dolazak na utakmice.

Gordić se nije nikako odazvao pozivu, Stipanović je zaražen koronavirusom, dok se Halilović oporavlja od povrede.

Također, još jedan problem za selektora je taj što je morao birati između Johna Robersona i Amara Alibegovića na mjestu naturalizovanog igrača, te se odlučio za Amerikanca.

“Dva dana pred zvanično okupljanje možemo računati na 14 reprezentativaca koji imaju negativan PCR test. Veliku prazninu neigranjem nabrojanih igrača nastojat ćemo nadoknaditi velikom borbenošću i racionalnom igrom kako bi smo došli do željenog rezultata koji bi nam otvorio put za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. Iskreno se nadam da ćemo prije svega svi biti zdravi i psiho-fizički spremni da napravimo dobar posao”, poručio je Bosnić.

Susreti protiv Latvije i Bugarske su na programu 27. i 29. novembra 2020. u hotelu Hills na Ilidži.

Naša selekcija se nalazi na pretposljednjem mjestu u kvalifikacionoj grupi H sa skorom 1-1 i neophodne su joj pobjede kako bi se zadržala među prve tri ekipe i na taj način se plasira na Eurobasket 2022. godine.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*