Nastavak suđenja Goranu Zupcu

U Sudu Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje direktoru Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) Goranu Zupcu za nesavjestan rad u službi.

Ročište, koje je trebalo da bude održano 18. decembra, odgođeno je zbog bolesti svjedoka Tužilaštva Bosne i Hercegovine, vještaka građevinske struke Fevzije Hajdaragića.

Hajdaragić je trebalo da govori o visini materijalne štete na zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koja je zapaljena u neredima 7. februara prošle godine. Šteta se procjenjuje na iznos od 400.000 KM.

Dragiša Jokić, branilac direktora SIPA-e, ranije je izjavio da je uložio prigovor na Hajdaragićevo vještačenje jer nije dobio naredbu za takvu vrstu vještačenja u predmetu u kojem se sudi Zupcu, već u drugim predmetima.

Zupcu je na teret stavljen nesavjestan rad u službi. Kako se navodi u optužnici, tokom nasilnih protesta ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine 7. februara, Zubac nije pružio traženu pomoć Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*