Robert Prosinečki dobio drugi otkaz u Turskoj u 2020. godini

Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki zvanično je nakon loših rezultata završio saradnju s drugim klubom u Turskoj u 2020. godini nakon što je dobio otkaz i u prvoligašu Denizlisporu.

Njegov tim u prvih osam kola turske Super lige osvojio je samo pet bodova, zbog čega se nalaze na razočaravajućem pretposljednjem mjestu na tabeli, a do otkaza je i zvanično došlo nakon poraza u četvrtom kolu Kupa Turske od trećeligaša Turgutluspora porazom (1:2) na domaćem terenu.

Odmah nakon meča Prosinečki je rekao da će u poraz ostaviti posljedice, a rezultat toga jeste otkaz, odnosno kraj saradnje između njega i ovog turskog kluba.

U prošloj sezoni Prosinečki i njegov Kayserispor trebali su ispasti iz najjačeg ranga turskog nogometa, međutim tamošnji savez odlučio je da zbog poteškoća izazvanih pandemijom koronavirusa nema ispadanja iz prve lige, nakon čega je bivši selektor Zmajeva odlučio preuzeti Denizlispor.

Prije poraza od kupu, njegov Denizlispor je doživio i tri ligaška poraza, prvi od Bešiktaša na svom terenu, zatim od Yeni Malatyaspora u gostima sa 2:0 i na kraju od Gaziantepa na svom terenu rezultatom 1:0. Ovaj tim u narednom kolu igra protiv Bašakšehira, a do tada će morati pronaći novog trenera koji će ih voditi s klupe.

Podsjećamo, Prosinečki je klupu naše reprezentacije napustio nakon izuzetno neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine gdje u grupi pored Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna nije uspio izboriti drugo mjesto, no osigurao je našem timu baraž kroz Ligu nacija koji također nismo iskoristili.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*