SSS TK: Podrška inicijativi za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH

Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata TK pozdravlja inicijativu za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH, koju je Vlada TK nedavno podržala i uputit će je nadležnim federalnim organima.

Podsjećaju da su od 2006. godine upozoravali kako je ovaj Zakon diskriminirajući i štetan, kako za radnike tako i za sve građane TK. Od predstavnika svih nivoa vlasti očekuju da Zakon što prije doživi svoje izmjene kako bi građani ovog kantona bili ravnopravni sa ostalim građanima Federacije.

Predstavnici sindikata su istakli da je prije svega potrebno jedinstvo na nivou kantona, i to svih onih koji već primaju sredstva ali i onih koji očekuju sredstva iz kantonalnog Budžeta. Drugi korak je saradnja sa kantonima koji su također oštećeni ovim Zakonom. Pozvali su sve da podrže inicijativu kako bi građani u državi konačno postali jednaki.

Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata TK slijedeće sedmice planira održati sastanak, na koji će pozvati sve poslanike Federalnog parlamenta, iznijeti im svoje zahtjeve i tražiti da što prije reaguju, jer smatraju da oni moraju zastupati interese ljudi koji su ih izabrali.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*