Tuzla – Kralju Abdulahu bin Adbu-l-Azizu klanjana dženaza u odsustvu

U džamijama na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla danas je klanjana dženaza u odsustvu rahmetli saudijskom kralju Abdullahu bin Adbu-l-Azizu.

– Kralj će ostati upamćen kao važan i veliki vakif u našoj zemlji. Džamija sluge dvaju harema Kralja Abdullaha bin Abdu-l-Aziza Al-Sauda u Tuzli (džamija Kralj Abdullah) nosi ime po njemu – stoji u saopćenju Službe za odnose s javnošću Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Osim u džamijama Medžlisa Tuzla dženaza-namaz je klanjana i u drugim gradovima na području Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine,

Kralj Saudijske Arabije Abdullah bin Abdu-l-Aziz preselio je u 91. godini u bolnici u kojoj se liječio posljednje tri sedmice. Preselio je u jedan sat iza ponoći po lokalnom vremenu a dženaza mu je klanjana danas poslije ikindije-namaza u Rijadu.

Tokom života obnašao je mnoge važne dužnosti, bio je gradonačelnik Mekke, zapovjednik Nacionalne garde i zamjenik ministra obrane, a prijestolonasljednikom je imenovan 1982. godine, kad je Fahd postao kralj.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*