Video kamere i BusCard sistem postavljeni u 71 autobusu GIPS-a Tuzla

U sklopu instalacije savremene opreme u vozila Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla koja podrazumijeva implementaciju novog sistema naplate karata, a radi se o elektronskom sistemu plaćanja  Bus karticama, u svim autobusima GiPS-a instalirane su sigurnosne kamere.
-Prioritetan cilj je osigurati bezbjednost, udobnost i komfor svih naših korisnika. To pokazujemo kroz kupovinu novijih i modernijih vozila na zemni plin(CNG), koji po svojoj strukturi emituje preko 30% manje štetnih plinova, koji direktno ili indirektno svojom strukturom utiču na zagađenje naše okoline.
U korak sa modernizacijom i uvođenjem elektronskog sistema naplate uvidjeli smo kako je najbitnije osigurati bezbjednost naših putnika. Mi svakodnevno vodimo brigu o njima, imajući u vidu da svako naše vozilo koje je opremljeno uređajima za naplatu i kontrolu karata, a takvih je do sada 71, ima instalirane četiri video kamere – istakli su u GIPS-u Tuzla.

Kamere, kako je istaknuto, prevashodno imaju za cilj kontrolu i registraciju broja prevezenih putnika u vozilima.

Za tu svrhu postoji i služba kontrole u okviru koje je formirana i Kontrolna soba koja je opremljena sa osam računara, a kontrolori redovno pregledaju postojeće linije i frekvencije putnika.
Za svaki pregledani Hard Disc controlor koji je pregledao postojeće vozilo i liniju daje svoje primjedbe po pitanju brojnosti putnika, frekvencije i njihove sigurnosti ukoliko je na bilo koji način ugrožena. Posebna pažnja se posvećuje i na korektnom odnosu vozno osoblje- putnici.

DD“Gradski i prigradski saobraćaj“ Tuzla je firma koja među privima uvodi sistem elektronke kontrole i naplate BusCard u BiH.

BusCard sistem će uveliko olakšati funkcije vozača, putnika, kontrolora, distribuciju karata i izrade statičkih izvještaja.

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*