Tuzlanski mališani u velikoj eko-priči

Nakon završene edukacije osnovnoškolaca, vrijedni članovi tima „Let's Do It Tuzla“, odradili su i edukaciju najmlađih članova društva.

U saradnji sa JU „Naše dijete“ Tuzla, uz podršku kompanija „Eko život“ i HT Eronet, uspješno su educirana djeca predškolskog uzrasta o značaju pravilnog odlaganja otpada i aktivnostima kojima se bavi „Let's Do It Tuzla“, te su imali priliku na zanimljiv i kreativan način upotrijebe PET ambalažu i plastične vrećice, s kojima se svakodnevno susreću. U navedenim aktivnostima učestvovalo je 250 mališana iz 10 obdaništa.

„Programom edukacija ‘Mala škola ekologije’ težimo razvijanju ekološke svijesti mladih osoba. Cilj je na zanimljiv način prikazati trenutno stanje u okolišu, te dati priliku budućim generacijama da upravo u ovom periodu osjete pripadnost životnoj sredini. Zaista postoji veliko interesovanje profesora i menadžmenta škola, ali i učenika, čime smo jako ponosi, jer nam to stvara temelje za saradnju u budućnosti“, izjavila je Jasmina Šehanović, koordinatorica „Male škole ekologije“.

U programu ‘Mala škola ekologije’ do sada je odrađeno 19 prezentacija u osnovnim školama, gdje je učestvovalo 1.115 učenika, dok je za naredni period planirana i posjeta svim srednjim školama na području Grada Tuzle. Također, bitno je naglasiti da će svi učenici imati priliku organizovano prisustvovati četvrtoj velikoj akciji čišćenja otpada koja će biti organizovana u maju mjesecu ove godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*