Pirić: Želimo unaprijediti saradnju na relaciji Savez – selektori – klubovi

Tehnički odjel Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je organizovao kolegij selektora svih reprezentacija BiH.

U uvodnom dijelu sastanka prisutne su pozdravili generalni sekretar Jasmin Baković, tehnički direktor Denijal Pirić i selektor A reprezentacije Mehmed Baždarević.

Kako je agenciji Fena izjavio Denijal Pirić, kolegiju je prisustvovalo deset bh. selektora kojima su predstavljeni ciljevi i zadaci koje treba da realiziraju u toku svojih mandata, ali i da se ostvari maksimalna saradnja na relaciji savez – selektori – klubovi.

– Želimo da kompletnu struku Nogometnog saveza stavimo na raspolaganje bh. klubovima, ali da zauzvrat imamo njihovu potpunu saradnju i ”skauting” koji je potreban našim selektorima. Zbog toga smo održali sastanke s rukovodiocima omladinskih škola premijerligaških klubova, trenerima muških i ženskih seniorskih ekipa kao i futsal klubova – objasnio je Pirić.

Dodao je da će bh. selektori u februaru održati sastanak sa šefovima struke premijerligaških klubova

– Savez želi da pomogne klubovima i materijalno i edukacijski, da afirmiše domaće igrače, a od klubova očekujemo transparentnu povratnu informaciju prema našim selektorima kada su u pitanju igrači – zaključio je Pirić.

Na kolegiju je također analiziran dosadašnji rad u bh. selekcijama, a istaknuti su rezultati ”U-19” i ”U-17” selekcija koje su ostvarile plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za EP. Izložen je i plan aktivnosti za 2015. godinu.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*