Na nekim putnim pravcima zbog snijega obustavaljen saobraćaj za šlepere

Zbog novih snježnih padavina trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Cazin-Skokovi-Velika Kladuša, Ripač-Gorjevac i Ključ-Bosanski Petrovac. 

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne.

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce Bugojno-Kupres-Livno, Prisika-Tomislavgrad, Posušje-Jablanica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. 

Na ostalim putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

 – Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica).
Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.  

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak  i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.