Akcija SIPE u Regionalnom uredu Uprave za indirektno oporezivanje Tuzla

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine na području Tuzle se provodi akcija u borbi protiv koruptivnih kaznenih djela, javlja Anadolu Agency (AA).

Istraga se odnosi na osumnjičene koji su dužnosnici Uprave za indirektno oporezivanje (UINO), uposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UINO u Tuzli.

 Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, na području Tuzle, provode akciju koja je usmjerena na ukupno šest osumnjičenih osoba, uposlenih u UINO BiH.

Tokom istrage koju vodi Tužilaštvo BiH, prikupljeni su dokazi, da su osumnjičeni koji su uposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja, počinili koruptivna kaznena djela, tako što su primali darove ili druge oblike koristi, kako ne bi poduzeli službene radnje koje su morali poduzeti, radi otkrivanja nezakonitosti prilikom uvoza roba na područje Bosne i Hercegovine.

 Nakon što se aktivnosti na terenu u potpunosti okončaju, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(RTv7/AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*