Akcija „Darujmo im dom“: Za tri tuzlanske porodice prikupljeno 80.000 KM!

Vrhunac humanitarne akcije “Darujmo im dom” dogodio se u petak, 23. 01., u Vitezu kada je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović uručio gvardijanu Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mariju Divkoviću ček vrijedan 80.000 maraka.
Upravo toliko je do sada prikupljeno u akciji koju je na inicijativu tuzlanskog samostana pokrenuo “Večernji list” u suradnji s HNS-om BiH s ciljem pomoći trima obiteljima iz okolice Tuzle: Luce Divković iz Tisovca, Frane Pavića iz Gornje Grabovice i Mirsade Divković iz Srednje Lipnice, čije su kuće stradale u prošlogodišnjim poplavama i klizištima.

-Ova će pomoć biti vaš važan doprinos u mozaiku da ljudi ostanu i grade budućnost u Tuzli-, zahvalio se fra Mario dobrim ljudima na prikupljenim sredstvima za izgradnju novih kuća trima obiteljima, ali i viteškim gospodarstvenicima na organizaciji spektakularnog druženja u duhu humanosti i zajedništva.

To je zajedništvo i želju pomaganja istaknuo i Čović u svojemu kratkom obraćanju u prepunoj dvorani.

-Sve nedaće, poput poplava koje smo doživjeli prošle godine, obvezuju nas da brinemo jedni o drugima. Naravno, najbolja briga će biti kada vlast bude povela računa o ljudima koji su pretrpjeli štete u poplavama. Uz ovakve vremenske uvjete moguće je da se poplave ponove i mi moramo biti spremni. A kada smo zajedno, kao ovaj put, svaki cilj možemo dosegnuti-.

Obitelji Divkovići i Pavić jedini su pobjednici humanitarne malonogometne utakmice u viteškoj Sportskoj dvorani u kojoj su na jednoj strani, uz Tuzlake gvardijana fra Marija i Miju Krešića, predsjednika Županijskog odbora HDZ BiH Soli, bili političari, glumci, novinari i pjevači iz Hercegovine, Središnje Bosne, Žepča, Posavine, a na drugoj gospodarstvenici iz Viteza i cijele Županije Središnja Bosna. Prije utakmice i na poluvremenu nastupali su članovi sekcija viteškog “Napretka” i mažoretkinje, a poslije utakmice se još dugo uz pjesmu i roštilj družilo u Vitezu – saopšteno je iz HDZ BiH Soli.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*