Meteoalarm izdao crveno upozorenje zbog obilnih padavina

Meteoalarm je za sutra izdao crveno upozorenje za područje Livna, Mostara i Trebinja zbog obilnih padavina. Narandžasto upozorenje je izdato za područje Banje Luke, Bihaća, Sarajeva i Tuzle zbog kiše i vjetra.

U Hercegovini se sutra očekuje između 50 i 80 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 100 litara kiše. U zapadnim područjima Bosne očekuje se između 40 i 70 litara po metru kvadratnom. Dodatne probleme može stvarati jak vjetar sa olujnim udarima južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka će biti većinom između nula i minus pet stepeni, na jugu Hercegovine od pet do devet, a najviša dnevna temperatura će biti između šest i 11 stepeni.

Za dane vikenda će biti oblačno vrijeme sa kišom u nižim područjima i snijegom na planinama. Sutra će u cijeloj zemlji biti vedro prije podne, a novo naoblačenje sa juga se očekuje u drugoj polovini dana, koje će usloviti padavine poslije podne i u noći na nedjelju, a u Hercegovini kišu. U Krajini i centralnim područjima moguć je i snijeg.

Na planinama će padati snijeg. Jutarnja temperatura zraka će biti između minus tri i jedan, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stepeni. U nedjelju će biti oblačno i nestabilno sa više padavina u Hercegovini, a na planinama će padati snijeg.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*