Đoković savladao Zvereva i izborio polufinale Australian Opena

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas je u četvrtfinalu Australian Opena odmjerio snage s Nijemcem Alexanderom Zverevom. Slavio je Đoković rezultatom 3:1, po setovima 6:7 (6), 6:2, 6:4 i 7:6 (6).

Nije Đoković dobro otvorio meč i već u prvom gemu prvog seta izgubio je svoj servis. Imao je Zverev potom na servis Đokovića u devetom gemu i set loptu, ali nije je uspio iskoristiti, a Đoković je u narednom gemu vratio break. U tie-breaku uspješniji je ipak Nijemac (8:6) za vodstvo rezultatom 1:0.

U drugom setu Đoković je zaigrao mnogo bolje. Već u prvom gemu napravio je break, a potom i novi u trećem gemu. Zadržao je najbolji teniser svijeta prednost od dva breaka do kraja drugog seta (6:2) i izjednačio rezultat na 1:1.

Treći set bolje je otvorio Zverev. Nijemac je već u drugom gemu trećeg seta napravio break, a u jednom trenutku vodio je 4:1. Potom je Đoković zaigrao mnogo bolje, vratio je break i osvojio pet uzastopnih gemova (6:4) za vodstvo u meču rezultatom 2:1.

Dosta zanimljivo bilo je i u četvrtom setu. Zverev je došao do breaka u drugom gemu, ali se Đoković vratio u petom. Spašavao je potom Đoković u osmom gemu break lopte, a osvajač četvrtog seta riješen je u tie-breaku. Uspješniji je bio Đoković rezutatom 8:6.

Đoković će u polufinalu igrati protiv 114. igrača svijeta, Rusa Aslana Karatseva.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*