Bilal Šuman više nije selektor rukometne reprezentacije BiH

Bilal Šuman više nije selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odluka je Upravnog odbora Rukometnog saveza naše države sa današnje sjednice.

Čelnici Rukometnog saveza BiH navodno nisu bili zadovoljni rezultatima selektora zbog čega su se odlučili na njegovu smjenu. Postoje indicije da će Šumanu biti ponuđena funkcija koordinatora svih selekcija umjesto dosadašnje pozicije selektora.

Šuman je na klupu selekcije naših najboljih rukometaša sjeo u augustu 2016. godine kada je dobio je podršku svih 12 članova Izvršnog odbora RS BiH.

U njegovom petogodišnjem mandatu uspjeli smo se plasirati na Evropsko prvenstvo 2020. godine, na kojem smo doživjeli tri poraza iz tri meča te takmičenje okončali na 23. poziciji. Poznato je da u prethodnom periodu Šuman bio maksimalno posvećen reprezentaciji te u više navrata i sam izdvajao svoja sredstva kako bi rad reprezentacije bio neometan.

Odluka je dosta iznenađujuća i zbog toga što je Rukometni savez BiH prije malo više od mjesec potpisao novi četverogodišnji ugovor sa Šumanom uoči kvalifikacionih utakmica koje smo igrali protiv Estonije.

Ugovor je, kako je tada navedeno, bio potpisan do oktobra 2024. godine, a iz RS BiH su čestitali Šumanu na novom ugovoru te mu poželjeli puno sreće.

Inače, Rukometnom savezu sada slijedi period traženja Šumanovog nasljednika.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*