Vlada TK i NLB banka nastavljaju dosadašnju uspješnu saradnju

Tuzlanski kanton i NLB Banka d.d. Sarajevo potpisali su ugovore o vršenju usluga unutarnjeg platnog prometa i depozitne banke. Ovim činom stvorene su pretpostavke za nastavak dosadašnje uspješne saradnje. Kako je tokom sastanka istaknuto, po pitanju poslovanja, Vlada Tuzlanskog kantona je najveći komitent NLB Banke, a s obzirom da Kanton već duži niz godina posluje putem NLB-a, izražena je želja da se takvi poslovni odnosi nastave i u budućnosti.

„NLB Banka, odnosno njena prethodnica Tuzlanska banka je i sama proizvod ove regije i ona je naš svojevrstan brend. Nas u Vladi Kantona raduje pozitivan trend poslovanja i rast NLB Banke. Drago nam je čuti da je NLB Banka u Bosni i Hercegovini, uz sve turbulencije koje je donijela pandemija korona virusa, 2020. godinu okončala sa zadovoljavajućim rezultatima“, kazao je ovom prilikom premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić, te dodao da je taj rezultat dobra osnova za postizanje još boljih rezultata u tekućoj godini.

Predmet danas potpisanih ugovora jeste pružanje usluga poslovne banke u domenu  prikupljanja prihoda i prijenosa sredstava po nalogu Ministarstva, odnosno obaveza u domenu transakcijskog i depozitnog računa.

U ime NLB Banke ugovore je danas potpisala predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić, dok je u ime Vlade Tuzlanskog kantona to učinio ministar finansija Vedran Lakić.

„Izuzetno mi je drago što ćemo u narednih pet godina biti poslovni partner Vladi Tuzlanskog kantona. Posebno u ovim izazovnim vremenima apsolutna podrška NLB Banke zasigurno neće izostati u bilo kojem segmentu. Najveći broj naših klijenata dolazi upravo iz ove regije, zbog čega me dodatno raduje što će NLB Banka biti depozitna i transakcijska Banka, te nastaviti pružati usluge unutarnjeg platnog prometa, kao i širiti svoje kapacitete na području Tuzlanskog kantona“, kazala je danas direktorica Žigić.

Uz potpisnike ugovora, te premijera Hodžića, današnjem potpisivanju su prisustvovali i član Uprave Banke Denis Hasanić, te sekretar Ministarstva finansija TK Merima Hajdarević i savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*