Uručenje opreme za gorske službe spasavanja

Tehnička i medicinska oprema za gorske službe spasavanja u BiH, nabavljena u sklopu “Tajeks” projekta, biće uručena danas u Sarajevu.

Iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara najavljeno je da je primopredaja tehničke i medicinske opreme nabavljene u sklopu “Tajeks” projekta “Jačanje kapaciteta gorskih službi spasavanja u BiH” danas u 11.00 časova u prostorijama Ministarstva bezbjednosti, Operativno-komunikacionog centra BiH – 112.

Ceremoniji će prisustvovati ministar bezbjednosti Selmo Cikotić, ambasadori Austrije u BiH Ulrike Hartman i Francuske Kristin Tudik, te predstavnici institucija kojima će biti uručena oprema – Granične policije BiH, Uprave civilne zaštite Republike Srpske, Federalne uprave civilne zaštite, Gorske službe spasavanja u BiH, Gorske službe spasavanja FBiH i Odjeljenja za javnu bezbjednost Brčko distrikta.

Riječ je o tehničkoj i sanitetskoj opremi u vrijednosti od 20.000 evra.

U 11.45 časova predviđena je primopredaja opreme na parkingu ispred Zgrade prijateljstva između Grčke i BiH, a nakon toga planirane su izjave za medije Cikotića, Hartmanove i Tudikove.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*