Stanje u privredi alarmantno

Udruženje za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam i Udruženje za tekstil, kožu i obuću Kantonalne privredne komore Tuzla organizovali su danas zajedničku sjednicu odbora udruženja u proširenom sastavu, a tema je bila i prijedlog mjera za poboljšanje stanja privrede Tuzlanskog kantona.

– Prethodnih godina radili smo intenzivno na stvaranju tog ambijenta koji nedostaje na nivou BiH i našeg kantona. Međutim, na drugoj strani nismo imali sagovornika, niti u Vladi TK-a, niti na višem nivou. Nadamo se da će biti promijenjen taj odnos jer je stanje u privredi vrlo alarmantno – kazao je Kasim Selimović, predsjednik Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam.

Dodao je da smatra da će vlade na svakom nivou ovo shvatiti ozbiljno te da je neophodno da se pristupi promjenama, odnosno stvaranju tog ambijenta.

– Posebno bih skrenuo pažnju na PDV koji se u svim državama regije plaća po naplati potraživanja dok u BiH time kreditiramo državu. Osim veoma visoke cijene kapitala i svih drugih poteškoća na koje nailaze privreda i privrednici, mi imamo i taj problem koji nam država sama nameće – istakao je Selimović.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*