Održana hitna telefonska sjednica Vlade FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici donijela Rješenje kojim ovlašćuje premijera Federacije BiH Nermina Nikšića da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Rješenje je doneseno na prijedlog stručnog savjetnika za sistem i reformu penzijskog i invalidskog osiguranja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike Stjepana Buconjića.

Također je doneseno i Rješenje kojim je Stjepan Buconjić ovlašten za potpisivanje rješenja donesenih u upravnom postupku iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, naloga za plaćanje finansijskih obaveza ovog federalnog ministarstva i drugih akata.

Rješenja su donesena nakon što je predsjednik Federacije BiH 28. januara ove godine donio odluku o prihvatanju ostavke federalnog ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera.

Na osnovu ove odluke je Čamberu prestala funkcija u Vladi Federacije BiH.

Oba rješenja Vlade FBiH stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenim novinama Federacije BiH“, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*