Nikšić: “Donijet ćemo odluku koja je u interesu građana BiH”

Glavni odbor Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH), na sjednici koja se danas održava u Tuzli, treba zauzeti stav kada je u pitanju formiranje izvršne vlasti,  odnosno dati podršku za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine.

– Glavni odbor SDP-a će kao i uvijek donijeti odluku koja je u interesu građana Bosne i Hercegovine i SDP-a – kazao je Nermin Nikšić, predsjednik te političke partije, pred početak sjednice.

Naime, kandidata DF-a Slobodana Šoju mnogi smatraju ozbiljnim kandidatom za potpredsjednika, a na pitanje može li eventualna podrška kandidatu DF-a na neki način značiti približivanje ljevici, Nikšić je kazao da su utvrdili da je SDP  opozicija.

– Jedan od slijedećih zadataka, pored izmjene statuta i pripreme redovnog Kongresa je priprema i akcija na objednjivanju i približavanju ljevici. Dokle ćemo u ovom periodu doći do lokalnih izbora to je pred SDP-om i svim strankama lijeve orjentacije – istakao je Nikšić.

Dodao je da ima stranaka koje se deklarišu kao ljevica mada su sve demokratske prema onome što napišu u programima i prilikom registracije.

(RTV7/MOJportal)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*