FBiH: Odabrane firme za nabavku vakcina nisu dostavile potrebnu dokumentaciju

Nijedna od dvije kompanije koje je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odabrala za nabavku vakcina protiv koronavirusa nije dostavila potpunu dokumentaciju u roku, stoga, ugovori nisu potpisani jutros kako je to bilo predviđeno, saopštili su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

“Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH odabrani veleprometnici nisu dostavili potrebnu dokumentaciju, kao ni konačnu ponudu neophodnu za zaključivanje ugovora ni nakon roka koji im je naznačen u dopisu (subota, 11.03.2021. godine do 11:00h), te stoga Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH nije mogao potpisati ugovore s istim”, naveli su.

Dodali su da je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH o ovome izvijestio Vladu Federacije BiH u roku koji mu je postavljen kao krajnji rok za dostavu informacije (ponedjeljak, 15.03.2021. godine do 10:00h).

Kompanija MGM Farm, jedna od dvije domaće firme koje je Vlada Federacije odabrala za nabavku vakcina protiv koronavirusa, zatražila je dodatnih 48 časova za potpisivanje ugovora.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*