“Sajam malog biznisa” prilika za sve nezaposlene u Tuzli

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti u tekućoj godini pokreće jedinstven projekat u Bosni i Hercegovini s ciljem edukacije i pružanja poslovnih ideja nezaposlenim, otpuštenim ili obespravljenim radnicima, koji će preko Sajma malog biznisa dobiti potrebna znanja i uputstva da, bez velikih ulaganja, sami startaju sa vlastitim biznisom.

Sajam malog biznisa će biti svojevrsna revija poslovnih ideja o biznisima za koje nisu potrebna velika ulaganja, a koji se mogu najčešće obavljati od kuće ili bez velikih prostornih i tehničkih preduvjeta.

Za natpolovičnu većinu nezaposlanih mladih ljudi, otpuštenih i obespravljenih radnika, koji gube nadu da će im sistem obezbijediti posao i egzistenciju – Sajam malog biznisa može biti nova perspektiva u kojoj će pronaći poslovnu ideju za sebe i svoju porodicu.

Planirano je da se Sajam malog biznisa odvija u tri programska dijela. Prvi će biti prezentacijski, gdje će oni koji su se već etablirali u malom biznisu, predstaviti svoje proizvode.

Drugi će biti edukativni, gdje će se održati serije radionica i predavanja o pojedinačnim malim biznisima, a na kojima će građani moći dobiti uvid u ideju i njenu realizaciju.

U okviru ovog programa bit će predstavljene i zakonske regulative potrebne za registraciju malog biznisa, te programi mogućeg finansijskog podsticaja.

Treći programski dio jeste jedinstveno predstavljanje tehničkih i materijalnih sredstava za realizaciju nekih od malih biznisa.

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti ima za cilj da se Sajam malog biznisa u Tuzli realizira i razvija kao bosanskohercegovačka pa i regionalna manifestacija, od koje će korist izvući najprije oni građani čija je egzistencija ugrožena, a koji kroz uvid u nove ideje i znanja mogu pronaći put za vlastiti biznis.
Planira se da prvi Sajam malog biznisa u Tuzli bude realiziran u proljeće.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.