Danas sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Tužilaštva KS u vezi KCUS-a

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine potvrdili su za N1 da će se danas sastati glavna državna tužiteljica Gordana Tadić i glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija.

Sastanak će se održati zbog posljednjih dešavanja u vezi Kliničkog centra Univerizeta u Sarajevu i navodnog pisma uposlenika ove institucije o stanju u ovom kliničkom centru.

Podsjetimo, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić pozvao je na hitni sastanak danas u devet sati generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

U odgovoru iz KCUS-a su naveli da je jučer zasjedao Krizni štab ove ustanove i da da nijedan pacijent koji je na bilo kojoj vrsti podrške ACM 812 A respiratora nije umro.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*