Prijem za generale Armije Republike BiH

U okviru obilježavanja godišnjice od formiranja Armije RBiH, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović organizovali su danas prijem za bivšeg generala II korpusa Armije Republike BiH Hazima Šadića. Premijer Hodžić je uputio čestitke svim pripadnicima Armije, te izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Tuzlanski kanton u skladu sa epidemiološkim mjerama ipak na dostojanstven način obilježava ovaj izuzetno značajan datum iz naše novije historije.

„Današnji prijem prilika je da se zahvalimo generalu, ali i svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine za njihov angažman i doprinos kojeg su dali u odbrani naše domovine. Ovo je vaš dan, ali ovaj dan pripada i svima nama. Danas želim izraziti zahvalnost za doprinos i spremnost koju ste iskazali stavljajući se na branik domovine. Na branik domovine, pred mnogostruko jačeg neprijatelja, mogli su stati samo veliki ljudski gorostasi i bez vas mi danas ne bismo bili ovdje gdje jesmo. Prema Vama generale Šadić sam uvijek osjećao veliko poštovanje, i danas u svoje i u ime Vlade TK izražavam veliku zahvalnost“, riječi su premijera Hodžića koji je današnji susret iskoristio i da izrazi žaljenje zbog smrti generala Jovana Divjaka.

General Hazim Šadić je izrazio radost što se 15. aprilu, Danu kada je formirana Armija Republike Bosne i Hercegovine, posvećuje dužna pažnja.

„Ovaj datum treba biti dostojno obilježen u svim institucijama Tuzlanskog kantona, posebno u školama. Pažnja koja se ovom datumu pridaje nije važna samo zbog nas, koliko je važna zbog mlađih generacija koje tek dolaze. Te mlade generacije zbog svoje budućnosti trebaju poznavati svoju historiju, te ulogu i značaj kojeg su Armija i njeni pripadnici imali u odbrani Bosne i Hercegovine“, istakao je general ­Šadić.

Osim generala Šadića, današnjem prijemu prisustvovali su i predsjednici boračkih saveza i udruženja koja djeluju na području našeg kantona.

I današnji susret je iskorišten kako bi se naglasila potreba stalne brige za boračku populaciju, rješavanje prioritetnih problema za porodice šehida i poginulih boraca i ratne vojne invalide, a to su stambeno zbrinjavanje, školovanje djece i liječenje, te zapošljavanje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*