Sedam poena Nurkića u novom porazu Nuggetsa

Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su večeras na gostovanju u Philadelphiji od domaćih 76ersa rezultatom 105:98.

Dobro su Nuggetsi otvorili meč. Trojkama Chandlera i Afflala su u uvodnoj minuti poveli sa 6:0, a vodili su sve do pete minute igre u prvoj dionici, kada JaKarr Sampson pogađa trojku za 11:11.

Uslijedio je potom šuterski obračun na obje strane. Sipale su trice s obje strane, a susret je većim dijelom bio izjednačen.

Međutim, Phila odigrava bolje završnicu prve dionice. Trojkom večeras odličnog Hollisa Thompsona dolaze na šest poena prednosti nakon prvih 12 minuta igre (34:28).

U drugoj dionici se potpuno raspala igra tima iz Colorada. Ponovo je sve što bi bacio pogađao Thompson, a s druge strane Denver nije imao adekvatan odgovor na sjajnu igru domaćeg tima.

Nakon prvog poluvremena Nuggetsi su imali zaostatak od 21 poena (61:40), a Jusuf Nurkić je odradio sasvim dobar posao sa sedam poena i tri skoka u prvom poluvremenu.

Nurkić je početkom drugog poluvremena zaradio ličnu četvrtu ličnu grešku, te ga je trener Brian Shaw izveo iz igre.

Nisu uspjeli Nuggetsi da se vrate u ovaj meč. Philadelphia je održavala oko 20 poena prednosti u ovom dijelu igre, a Denver je na parketu izgledao potpuno bezidejno.

Nakon tri četvrtine Nuggetsi su imali zaostatak od 17 poena, 85:68…

Međutim, serijom od 18:2 krajem treće i početkom četvrte dionice Nuggetsi su se vraćatili u ovaj meč. Deset razlike je bilo na deset minuta do kraja 87:77.

Ipak, Phila nije dozvolika veliki preokret. Uspjeli su da do kraja zadrže prednost, te su stigli do pobjede u ovom susretu.

Jusuf Nurkić je za 13 minuta na parketu ubacio sedam poena uz tri skoka, asistenciju, blokadu i ukradenu loptu. Najefikasniji kod gostiju je bio Danilo Gallinari sa 22 poena.

Philu je do pobjede vodio Hollis Thompson sa 23 poena…

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*