Promocija knjige “Tamo gdje se čuje smijeh” u Tuzli

Knjiga “Tamo gdje se čuje smijeh” književnice Elme Porobić bit će promovisana u Tuzli u petak, 6. februara u 19,00 sati, u divnom ambijentu Ateljea Ismet Mujezinović.

Književnik Nedžad Ibrahimović i autorica razgovarat će o temama koje ova zbirka kratkih priča propituje kroz jedan zgusnuti mikrosvijet njenih glavnih protagonista.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo otvoriti dijalog o knjizi pred tuzlanskim čitateljima te ih, zajedno s Nedžadom Ibrahimovićem, provesti kroz imaginacijski svijet priča kojima se propituju različiti oblici ljudskog postojanja. Pričama se pokušava pocijepati nametnuta šutnja onimakoji ne pristaju na životna pojednostavljenja,” rekla je književnica.

Nakon uspješno održane promocije u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu pred mnogobrojnim posjetiteljima knjiga “Tamo gdje se čuje smijeh” naišla je na veliko interesovanje čitatelja te pobrala pozitivne i ohrabrujuće književne kritike.

Priče govore o samoći, žudnji, ljubavi, gubitku i tišini, ukazujući na bolni rascijep između društva i pojedinaca, koji nastoje balansirati između vlastitih unutarnjih impulsa i onog što se od njih društveno očekuje. To su priče o ljudima koji se ne boje biti Tamo gdje se čuje Smijeh.

( RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*