Greške koštale Tuzla City poraza od Mladosti

Mladost je u 26. kolu Premijer lige u Doboj Kaknji savladala ekipu Tuzla Cityja sa 2:0 i tim Nemanje Miljanovića je došao do velika tri boda kojim su se značajno udaljili od opasne zone.

Mladost je bila ta koja je bolje ušla u ovaj meč. Bili su jako opasni od samog početka, a u 11. minuti susreta domaći fudbaleri dolaze do prednosti.

Ajdin Nukić je krivac za primljeni gol Tuzla Cityja. Izgubio je loptu u kaznenom prostoru, ukrao mu je Amer Hiroš, koji zatim matira Azira Muminovića za prednost od 1:0.

Igralo se otvoreno u Doboj Kaknju u kompletnom prvom poluvremenu. Tuzla City je prvi pravi pokušaj imao preko Mehidića, a u 26. minuti Ubiparip slabo šutira i to Velić lagano vata.

Novu šansu Tuzla propušta u 37. minuti. Nukić dobro šutira, ali njegov udarac odlazi pored gola Mladosti. Samo dvije minute kasnije Mirsad Ramić pogađa stativu i propada još jedna velika šansa.

Mladost je do drugog gola mogla u 43. minuti. Hadžić je pogodio prečku protivničkog gola nakon sjajnog pokušaja glavom.

Tuzla City veliku šansu propušta u 45. minuti. Nukića je u kaznenom prostoru srušio Handžić, a sudija Njegomirović pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Mišić, ali Emil Velić brani njegov šut.

Za kraj prvog poluvremena Mladost stvara još jednu dobru šansu. Vladić dobro šutira sa distance, a lopta odlazi tik iznad gola gostiju i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Tuzla City poklanja novi gol ekipi Mladosti, a ovog puta je krivac golman gostiju Azir Muminović.

Smatrao je čuvar mreže tuzlanskog tima da može stići do lopte prije Predraga Vladića. Ipak, precijenio se, pa je fudbaler Mladosti iskoristio njegovo istrčavanje i poslao je loptu u praznu mrežu za prednost Mladosti od 2:0.

Pokušao je potom Husref Musemić napraviti nešto sa izmjenama. Džafić i Crnkić su ušli u igru i gosti su potpuno preuzeli loptu na svoju stranu.

Doffo je u 64. minuti imao solidan pokušaj prema golu domaćeg tima. Nije ni Argentinac bio precizan i lopta je otišla pored stative.

Tri minute kasnije velika šansa za Tuzlu. Nermin Crnkić pokušava sa pet metara, Velić je ponovo na visini zadatka i odlično brani pokušaj fudbalera gostiju, a zatim je skinuo u udarac Džafića.

Pokušavali su gosti na sve načine da dođu do gola i da se vrate u meč. Međutim, Velić i odbrana domaćeg tima su funkcionisali zaista odlično, a u 78. minuti domaći su imali šansu da riješe sve dileme oko pobjednika, no Dejanović ne zabija iz fenomenalne pozicije.

Potom su dobre šanse imali Crnkić i Hadžić i zaista je nevjerovatno da je rezultat i dalje bio samo 2:0. Velić je u 84. minuti ‘izvadio’ još jedan fenomenalan pokušaj Džafića i ponovo je spasio svoju ekipu.

Ostalo je do kraja 2:0 za Mladost. Domaći su stigli do tri veoma važna boda i sve su dalje od opasne zone, dok je Tuzla napravila kiks u borbi za plasman u evropska takmičenja.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*