Sarajevo danas gostuje Tuzla Cityju, Željezničar lovi prvu pobjedu nakon pet mjeseci

Današnjim susretima između Tuzla Cityja i Sarajeva te Željezničara i Širokog Brijega otvara se 29. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine koje bi moglo dati brojne odgovore na rasplet situacije u elitnom rangu bh. nogometa. Lider na tabeli Sarajevo pet kola prije kraja prvenstva ima dva boda više u odnosu na drugoplasirani Borac pa im je svaka utakmica od izuzetno bitne važnosti. Nakon serije loših rezultata u prošlom kolu su savladali u velikom gradskom derbiju Željezničar pa ekipa Vinka Marinovića s puno optimizma putuju na megdan Tuzla Cityju.

Međutim, tamo neće naići na rasterećenog domaćina budući da je Tuzla spletom okolnosti i dalje u igri za izlazak u Evropu. Četvrtoplasirani Zrinjski im bježi samo četiri boda pa će izabranici Husrefa Musemića imati veliki motiv da se eventualnom današnjom pobjedom u potpunosti uključi u borbu za Evropu.

Tuzla ove sezone baš i nema sreću s Bordo timom koji je u četiri odigrane utakmice računajući prvenstvo i Kup slavio čak tri puta. Jedinu utakmicu bez pogodaka odigrali su u novembru prošle godine u okviru Premijer lige BiH.

Željezničar na pobjedu čeka više od pet mjeseci (od 2. decembra 2020.) pa će izabranici Blaža Sliškovića pokušati danas prekinuti neugodni niz. Međutim, do toga neće sigurno lako doći jer im u goste dolazi kvalitetni Široki Brijeg.

Hercegovački tim je u borbi za izlazak u Evropi pa im motiva neće nedostajati u duelu protiv rasterećog domaćina koji je svoju sezonu već okončao bez ikakvih ambicija.

Parovi 29. kola:

Tuzla City – Sarajevo (petak, 16:00, Moja TV)

Željezničar – Široki Brijeg (petak, 20:00, Arena Sport)

Mladost – Radnik (subota, 15:00)

Sloboda – Olimpik (subota, 15:00, Moja TV)

Borac – Krupa (subota, 16:55, Arena Sport)

Zrinjski – Velež (subota, 19:05, Arena Sport)

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*