Fudbaleri Slobode pobijedili sarajevski Olimpik

Nogometaši Slobode pobijedii su Olimpik rezultatom 2:0 u okviru 29. kola m:tel Premijer lige i na taj način gotovo su prebrinuli sve brige oko opstanka. S druge strane, Olimpik je iznad opasne zone, ali do kraja šampionata vodit će veliku borbu za “goli” život. Tuzlaci su dobro otvorili susret i prvu priliku su imali u 6. minuti kada je Mujagić odlično šutirao s 20-ak metara, ali lopta je prohujala pored gola.

Samo pet minuta kasnije atraktivnim udarcem makazicama pokušao je i Dženis Beganović nakon kornera, ali Hadžić se nije dao prevariti.

Konačno, period dobre igre domaći su krunisali i 13. minuti. Predragović je izveo korner, a na pravom mjestu našao se Jusić koji je glavom iz blizine poslao loptu u mrežu za 1:0.

Olimpik je nakon toga zaigrao nešto angažovanije, ali bili su to jalovi pokušaji. S druge strane, domaći su se nakon gola orijentisali na čuvanje prednosti i nisu bili naročito opasni.

Najboljju šansu za poravnanje Olimpik je imao u samom finišu kada se Kariću u 82. minuti iznenada ukazala velika prilika, ali njegov udarac je izblokiran i ostalo je 1:0.

U posljednjim trenucima nakon kontre Mišković je postavio konačnih 2:0.

Sloboda je tako gotovo sigurno osigurala opstanak u društvu najboljih dok Vukove čeka velika neizvjesnost do samog kraja.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*