Poziv osnovnim školama da kandidiraju projekte dobrih praksi u obrazovanju

Fond otvoreno društvo BiH poziva sve osnovne škole da kandidiraju projekte dobrih praksi u obrazovanju do 15. marta, prenosi novinska agencija Patria.

-Ovim pozivom Fond otvoreno društvo želi ohrabriti prosvjetne radnike i učenike da kandidiraju projekte koje su razvili i koje realiziraju usvojim sredinama,a kojima prave male, ali značajne iskorake u unapređenju kvalitete obrazovnog procesa i kao takve bi ih željeli preporučiti kolegama iz drugih sredina, ističe Dobrila Govedarica, direktorica Fonda otvoreno društvo BiH.

Fond otvoreno društvo se zalaže da svako dijete ima pravo na kvalitetno obrazovanje zasnovano na principima odgovornosti, jednakopravnosti i poštivanju ljudskih prava i demokratskih vrijednosti. Shodno tome, škole mogu kandidirati projekte koji:

Promovišu pluralizam i društvenu pravdu; Podstiču kreativnost, kritičko mišljenje i istraživanje kod djece; Afirmišu i koriste različite nastavne procese i sredstva; Demonstriraju efikasno uključivanje roditelja u nastavni proces i donošenje odluka u školi; Uklanjaju prepreke koje bilo kojoj grupi učenika onemogućavaju da postignu puni obrazovni potencijal; Podstiču saradnju između lokalnih zajednica i škola; Podstiču učenike da razvijaju kompetencije i životne vještine potrebne za nastavak školovanja, građansko i društveno djelovanje.

Poziv za podnošenje projekata ostaje otvoren do 15. marta 2015. Nakon toga, stručna komisija će odabrati deset najboljih primjera koji će biti predstavljeni javnosti, a Fond će im uručiti grantove u iznosu od 13.400 USD.

Obrasci za prijavu mogu se preuzeti na web stranici  Fonda http://osfbih.org.ba/index.php/14-naslovna/275-poziv-osnovnim-skolama-u-bosni-i-hercegovini-dobre-prakse-u-obrazovanju , a za sve dodatne informacije obratite se na e-mail adresu osman@osfbih.org.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*