Borac pobijedio Zrinjski i napravio veliki korak ka tituli prvaka BiH

Nogometaši Borca ostvarili su pobjedu u velikom derbiju protiv Zrinjskog u meču 30. kola Premijer lige BiH rezultatom 2:1 i tako napravili veliki korak ka tituli prvaka jer tri kola prije kraja bježe drugoplasiranom Sarajevu dva boda. Borac bolje otvara meč i već u 15. minuti domaći tim je došao u vodstvo. Nakon kornera lopta je nekako došla do Vranješa koji preciznim udarcem pogodio za 1:0 i tako svom timu donio prednost.

Zrinjski se tu nije predao već je odmah preuzeo terensku inicijativu, a u 22. minuti Plemići dolaze do poravnanja. Juranović je sjajno prošao kroz odbranu Borca nakon čega je bez problema matirao Lakića.

Uslijedio je nešto mirniji period meča bez pravih prilika, iako se igralo borbeno na obje strane, a novu veliku šansu bilježimo u 40. minuti kada je Vranješ uposlio Melega koji je u situaciji jedan na jedan pogodio stativu. Samo dvije minute nakon toga Borac ipak stigao do novog vodstva.

Ćorić je sjajnom dubinskom loptom proigrao Vranješa koji izlazi sam ispred golmana Zrinjskog i rutinski pogađa za 2:1.

Treba reći i to da je najbolji igrač Borca vjerovatno bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku kada je lopta upućena prema njemu, no nažalost vlasnici TV prava nisu prikazali pravi ugao ove situacije. Za Vranješa je ovo bio 14. pogodak u ovoj sezoni.

Odmah na početku drugog poluvremena Meleg je imao šansu postići treći gol za Borac, ali je Varvodić to odbrani, a uzvratio je Zrinjski na drugoj strani preko Bilbije čiji je udarac sjajno zaustavio Lakić.

Veliku šansu da dođe do poravnanja Zrinjski je imao opet u 62. minuti kada je Bilbija šutirao glavom nakon kornera, no prečka je spasila tim iz Banje Luke.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio iako je bilo prilika na obje strane pa je Borac upisao veliku pobjedu kojom je napravio važan korak ka tituli prvaka.

Borac nakon ovog kola ima 60 osvojenih bodova, dva više od Sarajeva koje je nakon današnjeg remija sa Slobodom na drugom mjestu. Treći je Velež sa 53 osvojena boda, ali i utakmicom manje koju će u srijedu igrati protiv Željezničara.

U narednom meču Borac će igrati protiv Željezničara na Grbavici, dok će Zrinjski igrati protiv Krupe na svom stadionu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*