Uspješno obavljena operacija Draganu Tešiću

Dragan Tešić Teša, široj javnosti poznat kao uspješan glumac amater, komičar i osnivač Draft teatra Tuzla, a  Tuzlacima kao novinar, voditelj, planinar, vratio se iz Belgije sa operacije. Za portal volimtuzlu.ba prenio je utiske:

Nakon operativnog zahvata, koji je trajao nešto više od 3 sata, dr Class je rekao da ću nakon prve kontrole za 5 dana imati podatke o stanju lijevog oka. Rekao je da je operacija uspješno obavljena, da je uradio sve što je mogao i trebao, te da se nada da će se nakon nekog vremena i vid popraviti na lijevom oku. Nakon 3 mjeseca moram ponovo na kliniku kako bi se skinuo silikon, koji je postavljen tokom operacije i privremeno. Njegova funkcija nakon 3 mjeseca se gubi, pa će biti zamijenjen trajnim silikonskim uljem. Tu operaciju ću obaviti ili u Belgiji  ili u Beogradu u zavisnosti od dogovora dvojice ljekara prof. Misite iz Beograda i Classaa iz Antwerpena“, rekao je Teša.

Istakao je fa sada slijedi oporavak uz mnogo zabrana kao što su zabrana dizanja tereta, naprezanja, fizičkih aktivnosti i sl. Želio bih pohvaliti profesionalnsot kompletnog osoblja očne OG Klinike u Antwerpenu, jer su zaista na visokom nivou”, rekao je naš Teša, a nije zaboravio ni svoje prijatelje: “Svim prijateljima koji su pomogli da se akcija “Spasimo Teši vid” uspješno privede kraju želim da se zahvalim i istaknem kako je svačiji doprinos bio od velikog značaja i sasvim je sigurno da sam kroz ovu akciju spoznao mnogo toga. Hvala svima, bila je to akcija koja je vratila vjeru u ljude, nešto što se ne zaboravlja do kraja života. Nadam se da će sve biti kako treba, da ćemo svi zajedno biti još bolji, veseliji i češće ćemo se gledati i na ulicama i scenama u Tuzli, a i širom bivše Juge. Još jednom hvala svima VAMA na pomoći koja mi puno znači. Vidimo se-gledamo se uskoro”

Teša je tokom jučerašnjeg dana obavio prvu kontrolu kod ljekara u UKC Tuzla, osjeća se dobro, nema bolova i sve ide u najboljem smjeru.

(RTV7/Volim Tuzlu)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*