Selektor hrvatske rukometne reprezentacije podnio ostavku: Javne kritike su prevelike za mene!

Hrvatska rukometna reprezentacija traži novog selektora nakon što je Slavko Goluža podnio ostavku, prenosi novinska agencija Patria.

Kao selektoru mu je prvo veliko veliko takmičenje bilo Svjetsko prvenstvo u Švedskoj gdje je su Kauboji osvojili peto mjesto. Uslijedila su tri velika takmičenja i tri bronze (EP u Srbiji 2012., Olimpijske igre u Londonu te SP u Španiji 2013.).

Na EP-u u Danskoj je osvojio četvrto mjesto, a na posljednjoj velikoj smotri, nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru, nije uspio ući u polufinale te je Hrvatska završila na šestom mjestu.

Goluža se medijima obratio putem službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza izjavom koju prenosimo u cijelosti.

“Poštovani, nakon gotovo 5 godina provedenih na čelu Hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto selektora. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora sa čelništvom Saveza.

Posao selektora radio sam predano, profesionalno i savjesno, i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti, te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava.

Kao i dosad tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju porodicu, a vjerujem i Savez i igrače, i tome je moja ostavka neopoziva.

Na inicijativu Saveza, sumirajući moje rezultate tokom svih mojih rukometnih godina, ostati ću u tijelima Saveza i rukometa, i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju, te promociji Hrvatske u svijetu.

Hvala mnogobrojnim navijačima, saradnicima, ali i kritičarima, bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Najveća hvala mojim igračima i štabu s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da ih čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha.

S poštovanjem.

Slavko Goluža”, stoji u izjavi sad već bivšeg selektora.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.