MUPTK: Poziv građanima da dostojanstveno obilježe godišnjicu protesta

Pozivamo građane Tuzle da na dostojanstven način sutra obilježe godišnjicu februarskih protesta – kazao je Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Izudin Šarić.

Istakao je da je MUPTK sačinio operativni plan sukladno sutrašnjem obilježavanju te da su poduzete određene aktivnosti da ne bi bilo problema.

Šarić je potvrdio da je policija u Tuzli zaprimila zahtjev Sindikata solidarnosti za organiziranje skupa koji će biti održan sutra u 11 sati ispred zgrade “Soda so”.

Također, navodi da su policajci s predstavnicima sindikata obavili razgovor te ih upoznali o odredbama zakona o javnom okupljanju koje propisuju obaveze koje se moraju poduzeti da bi skup protekao u najboljem redu.

Sindikat solidarnosti Tuzlanskog kantona organizira sutra ispred zgrade kantonalne vlade obilježavanje godišnjice februarskih protesta.

Cilj mirnih protesta jeste, kako su naveli u pozivu, uputiti prioritetne zahtjeve novim vlastima, kojima će dati 100 dana roka za njihovo ispunjavanje.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.