Brčko: Automobilom se zabio u baštu kafića, jedna osoba poginula

Nesvakidašnja saobraćajne nesreća dogodila se sinoć nadomak Brčkog, kada je vozač automobila uletio u baštu kafića u kojoj su sjedili gosti, nakon čega je pobjegao. Međutim, policija ga je nedugo nakon nesreće uhapsila.

Vozač automobila marke Golf, pod još uvijek neutvrđenim okolnostima sinoć oko 19:50 sati izazvao je saobraćajnu nesreću, kada je vozilom s glavne saobraćajnice udario u ljetnu baštu jednog kafića u mjestu Gornji Rahić kod Brčkog.

Nakon nemilog događaja, vozač je ušao u automobil te se udaljio s mjesta nesreće, međutim policija ga je nedugo nakon toga uhapsila. Kako su naveli iz brčanske policije, riječ je o 25-godišnjem Č. E. iz Maoče, nastanjen u Rašljanima.

Iz Policije Brčko distrikta su precizirali da je u ovoj saobraćajnoj nesreći povrijeđeno više osoba u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta, te da je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede od kojih je u toku noći preminula u bolnici.

“Na mjestu događaja je pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta izvršen uviđaj, a uhapšena je osoba Č. E. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju te krivično djelo teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti”, precizirala je glasnogovornica Policije brčko distrikta Dževida Hukičević.

Č. E. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*