Padavine izazvale haos na putevima u Italiji

Obilne snježne padavine i nevrijeme izazvali su u središnjoj i sjevernoj Italiji velike zastoje i haos na autoputevima i u željezničkom saobraćaju, prenose u petak italijanski mediji.

Talas lošeg vremena već nekoliko dana pogađa Italiju. Zatvoreni su brojni putevi i autoputevi, u blokadi je i željeznički saobraćaj, obustavljena nastava u više desetina škola u Lombardiji, Emiliji Romanji, Toskani, Markama i na Sardiniji.

Najveći zastoji na putevima zabilježeni su na sjeveru Italije, prije svega u Bolonji, gdje je i otkazan veliki broj polazaka vozova, a nekoliko sati bio je zatvoren i autoput.

Gradske vlasti Bolonje pozvale su građane da ne koriste za transport svoja vozila i da djecu zadrže kod kuće, iako nastava nije otkazana.

Teška situacija je i u Breši, gdje je 90 hiljada ljudi ostalo bez struje. Mantovu je pogodilo veliko snježno nevrijeme, a Trst je pod snažnim naletima bure, s vjetrom jačine 149 kilometara na sat.

Čak i na Siciliji nevrijeme izaziva smetnje u saobraćaju, uključujući avioprijevoz, naveli su italijanski mediji, prenosi Beta.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*