Start kampanje ˝Zbrinjavanja pasa u Tuzli˝

U cilju trajnog rješenja problema uličnih pasa u Gradu Tuzla, a shodno iskazanim potrebama građana da se ovom problemu pristupi sveobuhvatno i stručno, Fondacija tuzlanske zajednice trenutno realizuje projekat „Zbrinjavanja pasa u Gradu Tuzla“.

Cilj projekta je uspostavljanje bolje saradnje između civilnog i vladinog sektora kako bi se pronašla dugoročna riješenja za problem sa zbrinjavanjem pasa lutalica i kontrole populacije pasa u Gradu Tuzla.

S obzirom na to da je kao glavni uzrok ovog problema u BiH označeno neodgovorno vlasništvo pasa, aktivnosti će ići u smjeru edukacije vlasnika pasa o pitanju obavezne registracije i čipovanja, upoznavanje javnosti sa zakonskom legislativom, sterilizaciji životinja koja reguliše nekontrolisano razmnožavanje, zatim zdravstvenom aspektu ovoga problema, kao i udomljavanju pasa iz gradskog azila.

U tu svrhu napravljena je web stranica sa svim informacijama o ovom projektu, aktivnostima, smjernicama i onome što trebamo znati kao Građani Tuzle bez obzira imali ljubimca ili ne. Adresa www.praviprijatelji.info je mjesto koje objedinjuje sve aktere lokalne zajednice koji su upućeni na ovaj problem i koje možete kontaktirati u svakom momentu.

Edukativne brošure, audio i video priloge, letke, plakate i brojne druge sadržaje također ćete naći na ovoj adresi.

Upućen je apel građanima da se odazovu pozivu Fondacije tuzlanske zajednice i članova radne grupe projekta, te da izvrše registraciju i čipovanje svojih ljubimaca. Na taj način moguće je uticati na smanjenje pasa na ulicama, a ujedno će biti ispunjena građanska i zakonsk obaveza.

˝Ne dozvolite da Vaš pas bude izgubljen, čipujte ga već DANAS˝, poručili su iz Fondacije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*