Musa: Možemo se nadati dobrom rezultatu na Evropskom prvenstvu

Kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa bio je najbolji strijelac i asistent najjačeg turnira za košarkaše do 16 godina u turskoj Konyi.

Lider reprezentacije BiH prosječno je postizao 21,5 poena uz 5,33 asistencija po svakom meču. U meču za 5. mjesto, u kojem je BiH pobijedila Kinu, Musa je postigao 31 poen, imao sedam skokova i šest asistencija.

Mladi košarkaš je po okončanju turnira naglasio da je turnir u Konyi bio odlična provjera za selekciju BiH pred nastup za evropskom prvenstvu ”A” divizije u Litvaniji, koje će biti održano u augustu ove godine.

– Mislim da je ovo jedna sjajna provjera za sve nas. Vidjeli smo da možemo igrati protiv svih reprezentacija. Moramo sada naporno raditi do evropskog prvenstva gdje se s pravom možemo nadati dobrom rezultatu – rekao je Džanan Musa u izjavi za portal Košarkaškog saveza BiH.

Kadetska reprezentacija BiH je u Konyi zauzela 5. mjesto. U grupnoj fazi izabranici Emira Halimića savladali su Njemačku, Srbiju i Kinu, a poraženi su od Turske i Italije.

U mečevima za plasman od 5. do 8. pozicije BiH je pobijedila Gruziju i ponovo Kinu.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*