Obavijest o javnom uvidu u Nacrt Regulacionog plana Zone budućeg razvoja “Putnički terminal Zapad”

Obavještavaju se građani MZ Kreka, te vlasnici nekretnina i drugi zakoniti korisnici prostora na području obuhvaćenom Nacrtom Regulacionog plana, da u skladu sa odredbama člana 43. Zakona o prostornom uređenju i građenju („Službene novine Tuzlanskog kantona“, broj: 6/11, 4/13, 15/13, 2/16 i 4/17), te Zaključkom Gradskog vijeća Tuzla broj: 01/19-A-7564-2021 od 27.05.2021. godine, mogu izvršiti javni uvid u Nacrt Regulacionog plana, kako slijedi:

MJESTO UVIDA:

  • prostorijama Nosioca pripreme (Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline) – zgrada

Gradske uprave;

  • prostorijama Nosioca izrade (UO Zavod za urbanizam) – zgrada Jupiter;
  • prostorije MZ Kreka,Ul.Husinskih rudara br. 90, Tuzla.

Nacrt Regulacionogplana bit će postavljen i na web stranicu Grada Tuzle :www.tuzla.ba (Grad Tuzla / Službazaprostornouređenje / Regulacioniplanovi) .

POČETAK I TRAJANJE UVIDA:

Zainteresirana lica mogu izvršiti uvid u Nacrt Regulacionogplana na navedenim lokacijama počev od 16.06.2021. godine, zaključno sa 30.06.2021. godine.

MJESTO I DATUM IZLAGANJA NACRTA ZONING PLANA:

Javna prezentacija i rasprava o Nacrtu Regulacionog plana, bit će održana u prostorijama MZ Kreka, Ul. Husinskih rudara br. 90, Tuzla, dana 24.06.2021. god. (četvrtak) u  17,00 sati.

Pozivaju se, u svojstvu zainteresiranih strana :

  • vlasnici nekretnina, zakoniti korisnici prostora i sudionici u njegovoj izgradnji i uređivanju,
  • organi uprave, upravne organizacije i agencije,
  • nosioci javnih ovlaštenja nadležni zavod za privredu, promet, energetiku, telekomunikacije, zaštitu okolice, sanitarno-zdravstvenu zaštitu, zaštitunaradu, zaštitu od požara, civilnu zaštitu,
  • privredna komora,
  • predsjednik i članovi Savjeta MZ Kreka
  • građani MZ Kreka
  • potencijalni investitori i drugi subjekti,

na područjukoje je obuhvaćeno Nacrtom Regulacionog plana, da izvrše uvid u isti, te da se uključe u javnu raspravu učestvovanjem na javnoj prezentaciji i raspravi, ili dostavljanjem pisanih primjedbi, sugestija i prijedloga Nosiocu pripreme Regulacionog plana, na adresu:

„Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzle, ZAVNOBiH-a br. 11, Tuzla“, ili putem pisarnice Grada Tuzle, koja se nalazi na istoj lokaciji ili na mail : franoi@tuzla.ba,počev od 16.06.2021. godine, zaključno sa 30.06.2021. godine.

Ukoliko se lica, pozvana da izvrše uvid i učestvuju u javnoj raspravi, ni na koji način ne odazovu na javnu raspravu u predviđenom roku, smatrat će se, u skladu sa odredbom člana 43. stav (12), Zakona o prostornom uređenju i građenju, da su saglasni sa datim Nacrtom Zoning plana, te naknadno neće moći postavljati bilo kakve primjedbe i uslove u procesu odobravanja građenja i drugih zahvata u prostoru koji su u skladu sa Nacrtom Regulacionog plana i opštim urbanističkim pravilima.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.