Treće zlato u nizu: Kadeti OKK Sloboda prvaci Lige mladih RKS Tuzla

Nakon što su prošlog vikenda pioniri osvojili prvo mjesto u Lukavcu, a juniori u Tuzli, došao je red na kadete koji su svoju završnicu odigrali ovog vikenda u Živinicama. Odlični rezultati njihovih kolega bili su im samo vjetar u leđa da nastave niz i ostvare cilj, što su na kraju i uspjeli. Kadeti OKK Slobode su pobjedom nad ekipom KK Modriča u polufinalu izborili finale sa domaćinom KK Spartans iz Živinica.

U sportskoj dvorani Živinice imali smo priliku vidjeti pravu dramu u finalnom susretu koji je bio neizvjesan do samog kraja. Borba kroz cijelu utakmicu na kraju se više isplatila crveno-crnima koji su u posljednjoj četvrtini uspjeli okrenuti utakmicu u svoju korist te su zasluženo slavili prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji. Najefikasniji u redovima Slobode bili su kapiten Ajdin Ćosić sa 34 poena te Maid Grebović koji je postigao 26 poena. Utakmica je završena rezultatom 78:87 (24:19, 26:26, 15:22, 13:20) za goste.

Selekcije OKK Sloboda su s kadetskim turnirom i službeno završile svoju sezonu 2020/2021 Lige mladih RKS Tuzla. Pioniri, kadeti i juniori pokazali su svoj kvalitet osvojivši zlato u sve tri konkurencije čime su osigurali mjesto na kvalifikacionim turnirima za državno prvenstvo koje će se održati idućeg vikenda, odnosno 26.06. (pioniri i juniori) i 27.06. (kadeti).

(OKK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*