U subotu oslikavanje murala u Zlatarskoj ulici

Udruženje Tuzla Live (www.fb.com/tuzlalive) priprema nova događanja u Zlatarskoj ulici kao i finalni događaj projekta Street Art Magic, koji se održava u subotu.

Na ovoj lokaciji, grafit artisti Fata (Fatima Delić) i Miro (Miroslav Remetić) će u subotu, u jutarnjim satima, zajedno sa prisutnim mladim učesnicima projekta, započeti oslikavanje dva murala  svojim tehnikama. Mijenjanje izgleda ulice novim umjetničkim djelima grafit majstora prerasta u tradiciju. Cilj je i ove godine osvježiti izgled ulice i privući  prolaznike, turiste u staru, a novu ulicu sa kaldrmom, u samom centru grada. Projekat su podržali: Fondacije Tuzlanske Zajednice, EMAX d.o.o, Tatzoo Studio te Tuzla Live udruženje.

U večernjim satima, ljubitelji glasnog drum'n'bass i ¸dub/techno zvuka, moći će uživati i plesati uz omiljene DJ-eve u gradu, PHAGE a.k.a Fa11out (www.fb.com/PHAGEDNB ) i OKOV (www.fb.com/sandra.nadarevic ).

Pridružite nam se u Zlatarskoj u subotu 26.6.2021.g., uživajte i zajedno započnimo ovo vruće ljeto artistički, glasno, s osmijehom na licu! Više o samom projektu pročitajte na FB eventu: www.bit.ly/SAM_ZL , poručuju iz ovoga udruženja.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*