SDP BiH ostaje dosljedan opozicionom djelovanju

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH članovi su pozdravili dosljednost delegata srpskog naroda iz reda SDP BiH u današnjem, konačnom, početku formiranja izvršne vlasti u Federaciji BiH, saopćeno je iz SDP-a, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Delegati SDP BiH u Domu naroda FBiH nisu dali podršku kandidatu za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda i time su potvrdili nedavne odluke partijskog Glavnog odbora da delegati SDP BiH potpisima za kandidaturu odblokiraju proces formiranja vlasti u većem bh. entitetu i time omoguće normalno funkcioniranje FBiH.

Na sjednici Predsjedništva članovima je predstavljen konačan tekst Programa rada SDP BiH za 2015. godinu, u skladu sa dopunama od strane članova Glavnog odbora sa nedavne sjednice u Tuzli.

U Programu je posebna pažnja posvećena planu obilazaka kantonalnih i regionalnih odbora širom BiH tokom februara, na kojima će članovima SDP BiH biti predstavljen Program rada SDP BiH za ovu godinu.

Prva sjednica kantonalnih odbora sa rukovodstvom SDP BiH bit će održana u Mostaru 11. februara, a dan nakon toga sjednica će biti održana i u Sarajevu sa članovima SDP BiH iz općinskih i kantonalnih odbora ovog kantona.

Povodom poziva udruge Hrvatskog narodnog sabora BiH da svi izabrani i imenovani zvaničnici iz reda hrvatskog naroda u institucijama vlasti BiH prisustvuju zasjedanju sjednice HNS-a 28. februara, SDP BiH će uputiti otvoreno pismo čelnicima HNS-a, u kome će biti sadržani stavovi članova Predsjedništva SDP BiH po ovom pitanju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*