Odigrana prva test utakmica: Fudbaleri Slobode i Sarajeva remizirali na Tušnju

Nakon 12 dana priprema i treninga, danas su Crveno – crni odigrali prvi prijateljski meč uoči sezone 2021/22. Na Gradskom stadionu Tušanj gostovalo je Sarajevo koje uskoro očekuju susreti na ino sceni. Više nego odlična provjera za tim Slobode na startu uigravanja. Ovaj prijateljski derbi okončan je remijem 1:1 (1:1), a Sloboda je u finišu meča propustila priliku da napravi preokret i dođe do trijumfa. Utakmica je odigrana u visokom ritmu i vidjelo se da su oba tima željna utakmica. Kapitensku traku ponio je Adnan Salihović kojem je ovo bila posljednja utakmica u crveno- crnom dresu. Nakon 162 nastupa popularni Sale odlučio je u 29. godini reći zbogom aktivnom igranju fudbala. U emotivnom oproštaju Salihović je izašao iz igre u 5. minuti susreta i oprostio se od prisutnih na Tušnju.

U 21. minuti munjevita akcija gostiju. Jasmin Mešanović se dobro snalazi u esnaestercu i upošljava Vicka Ševelja koje nije bilo teško da neometan plasira loptu iza leđa Semira Bukvića. Gosti su poveli, a onda su uslijedile dvije dobre akcije Crveno – crnih. U 26. minuti Alić je u naletu “1 na 1” sa stoperom Sarajeva, no protivnik čita njegove namjere. Nakon pola sata igre i Josip Balić je na korak da uputi udarac ka golu Sarajeva, ali gosti su nekako presjekli pas koji je išao ka veznjaku Slobode. Jedna dubinska lopta izbacila je Alića prema golu Sarajeva, stoper gostiju ga ruši u šesnaestercu i to je čisti jedanaesterac. Mladi napadač šutirao je silovito u mrežu bordo tima, a njegov udarac bio je neobranjiv za Belmina Dizdarevića. Igrala se 41. minuta kada smo poravnali 1:1.

Tempo igre nije opao ni u drugom poluvremenu, a prvotimci Slobode u dva navrata promašuju sjajne prilike za preokret. Igrala se 65. minuta kada je Mirsad Ramić odlično uposlen, napadač je išao sam prema golu Sarajeva, no uz prejak for i stopera protivnika koji ga je sustigao, nije postigao mnogo. Tek udarac koji je osujetio golman Sarajeva. U 71. minuti bordo tim je kreirao dobru akciju preko desne strane, no jedan od igrača Sarajeva glavom šutira preko gola Slobode. Samo četiri minute kasnije ponovo su crveno-crni u situaciji da zatresu mrežu gostiju. Nakon velike greške odbrane Sarajeva, Tarik Saletović je “oči u oči” sa golmanom gostiju, ali šutira loptu u desnu stativu. Bila je ovo najbolja šansa Crveno – crnih. Do kraja susreta Žižović je priliku za minutažu dao najmlađim, pa su tako u igru ušli: Hasukić, H.Beganović, Vrabac i Hasanović.

(Tuzlanski.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*