Hercegovački derbi u fokusu nedjeljnog programa, Sloboda dočekuje Rudar iz Prijedora

Utakmicama između Slobode i Rudara iz Prijedora, odnosno Širokog Brijega i Zrinjskog, nastavlja se 1. kolo nogometne Premijer lige BiH u kojem će se danas odigrati samo dva pomenuta meča.

Prvenstvo su za sezonu 2021./2022. otvorili Radnik i Leotar susretom u petak koji je završen pobjedom Trebinjaca rezultatom 1:0, dok su u subotu na ispunjenoj Grbavici u pravom derbiju starih rivala Željezničar i Borac odigrali bez pobjednika (1:1).
Od 19 sati na stadionu Tušanj u Tuzli Sloboda će otvoriti novu sezonu duelom protiv novog premijerligaša Rudara iz Prijedora, tima koji je prošle sezone suvereno osvojio titulu prvaka u Prvoj ligi RS-a i koji s velikim ambicijama ulazi u novu sezonu.

Ipak, jasno je da epitet favorita ide na stranu Slobode koja će predvođena Mladenom Žižovićem pokušati odmah na startu ostvariti pobjedu i upisati tri boda, a sigurno će im velika podrška biti i navijači koji se konačno vraćaju tribine.

Odmah nakon završetka utakmice na Tušnju počinje meč na stadionu Pecara u Širokom Brijegu između pomenutog domaćina i ekipe Zrinjskog, a hercegovački derbi dolazi samo tri dana nakon što je tim Tonija Karačića doživio jako težak poraz u Konferencijskoj ligi zbog kojeg je završio učešće u Evropi za ovu sezonu.

Široki je u prvom meču protiv albanske Vllaznije ostvario pobjedu rezultatom 3:1, no u drugom poluvremenu uzvratnog meča primili su tri gola, prokockali prednost s Pecare i na kraju ispali iz ovog takmičenja.

S druge strane, Zrinjski je svakako podigao apetite navijača pobjedom protiv Hajduka u Splitu rezultatom 3:1 u generalnoj probi pred početak prvenstva.

Rezultati 1. kola:

-petak

Radnik – Leotar 0:1

-subota

Željezničar – Borac 1:1

Preostali parovi:

-nedjelja

Sloboda – Rudar Prijedor (19:00 sati)

Široki Brijeg – Zrinjski (21 sat)

-ponedjeljak

Sarajevo – Tuzla City

Velež – Posušje

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*