Za podršku poljoprivredi i ruralnom razvoju TK sedam miliona KM

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju, odnosno uvedena je podrška plasteničkoj proizvodnji.

Ukupna sredstva predviđena za ove namjene iznose sedam miliona KM.

  • Ove godine došlo je do povećanja novčane podrške po jedinici mjere za proizvodnju kukuruza, kornišona za industrijsku preradu, merkantilnog krompira, otkup voća za preradu na području kantona, muzne krave, proizvodnju pilećeg mesa te podršku organizatorima proizvodnje u kooperaciji otkupa proizvoda – izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK Vahidin Smajlović.

Osobe koje budu željele aplicirati moraju biti upisane u registar poljoprivrednih gazdinstava ili registar klijenata, odnosno da imaju registrovan obrt za pojedine novčane podrške.

Danas se na sjednici Vlade TK raspravljalo i o položaju i problemima mladih, te su analizirani načini kojima je moguće pomoći ovoj populaciji.

Dosadašnji direktor Poljoprivrednog zavoda u Tuzli danas je razriješen dužnosti, a imenovan vršilac dužnosti, a Vlada je utvrdila i prijedlog kandidata za imenovanje u Nadzorni odbor JP “Šume Tuzlanskog kantona“ DD Kladanj.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*