Juniors tour: Održano takmičenje najmlađih skakača u Mostaru

Juniors tour, takmičenje najmlađih skakača kao poseban program, Klub skakača u vodu „Mostari“ promovisao je prije nekoliko godina, čime se želi stvarati mlađi kadar koji bi trebao nasljediti današnje starije generacije i nastaviti kontinuitet njegovanja ove tradicije.

Kao i ranijih godina mladi su skakali sa dvije skakaonice različitih visina.

Skokove je otvorio veteran Alija Ajanić, višestruki šampion u disciplini skokova na noge. Nastupilo je 27 takmičara od čega su njih 11 skakali na glavu, dok  je nešto lakša disciplina na noge prvukla 16 skakača.

Prema ocjeni žirija, najbolje rezultate u disciplini skokova na glavu, postigao je Ahmed Sejdović (96,5 bodova) a njega slijedi Užičanin Luka Bogičević sa istim brojem bodova. Zeničanin Samir Mahmić  se zadovoljio  trećim mjestom.

U disciplini skokova na noge Dani Gosto  je osvojio najviše bodova (96,6). Drugo mjesto pripalo je Adisu Haliloviću sa 95,5 bodova, dok je treća pozicija pripala Fariku Repeši sa osvojenih 94,5 bodova.

Dvanaestogodišnja Emma Repeša, jedina je djevojka na ovogodišnjem Juniors touru je a ujedno i najmlađi učesnik. Žiri su sačinjavali iskusni skakači: Vedran Ugljen, Damir Ugljen, Nermin Sarić i Amer Salčin. Ermin Zukanović, koordinator i učitelj Škole skakača Klub skakača, kao iskusni skakač, uspješno je realizovao zahtijevne zadatke. Na zadovoljstvo učesnika i organizatora, takmičenje je proteklo bez povreda.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*