Nedžad Husić nije uspio osvojiti bronzanu medalju na Olimpijskim igrama

Bh. taekwondoista Nedžad Husić (19) nije uspio osvojiti broznanu medalju na Olimpijskim igrama nakon što je poražen protiv turskog predstavnika Hakana Recbera rezultatom 22:13. BiH tako još uvijek čeka na prvo olimpijsko odličje u historiji.

Za Husića je ponovo bila kobna prva runda koju je Turčin dobio 14:5 i nije bilo realno očekivati da nadoknadi zaostatak. Iako je sve učinio da barem ublaži poraz, naredne dvije runde su bile potpuno izjednačenje i Recber je došao do bronze.

Naš mladi borac je prethodno u četvrtfinalnom okršaju savladao Egipćanina Mahmouda Abdulrahamana 8:7, a u osmini finala eliminisao je japanskog predstavnika Ricarda Suzukija rezultatom 22:2.

U polufinalnom meču poražen je od Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova rezultatom 28:5.

Bez obzira što je ostao bez medalje, Husić je napravio veliki uspjeh, jer je već ranije plasmanom u polufinale ostvario najbolji rezultat u historiji BiH na Olimpijskim igrama i takmičenje je okončao na diobi 5. mjesta.

Prethodno je najbolji plasman ostvario strijelac Nedžad Fazlija koji je u disciplini 10m vazdušna puška zauzeo 6. mjesto u Sidneju 2000. godine.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*