Obilježavanje 27.jula,Dana ustanka naroda i narodnosti u Bosne i Hercegovini

Današnji datum, 27. juli, predstavlja jedan je od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u historiji bh. naroda i građana. Dan je to kada su 1941. godine ovdašnji narodi započeli oružanu borbu protiv okupatora i državnih izdajnika tokom Drugog svjetskog rata, a danas se proslavlja 8o. godišnjica od ustanka protiv fašizma. Do raspada zajedničke države SFRJ, ovaj datum su slavili svi njeni građani, a danas se 27. jula u našoj zemlji sjećaju, uglavnom predstavnici udruženja boraca iz Drugog svjetskog rata, kao i oni koji drže do tekovina Narodnooslobodilačke borbe.

U Tuzli je jučer obilježen  Dan ustanka naroda i narodnosti u Bosne i Hercegovini u organizaciji Grada i Udruženja antifašista i boraca NOR-a odavanjem poštovanja i polaganjem vijenaca na spomen obilježja spomenik Josipu Brozu Titu i narodnim herojima, spomenik partizanskim brigadama,spomenik Zlatnim ljiljanima, poginulim   braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992. – 1995. i na groblje i spomen obilježje civilnimžrtvama rata, na Slanoj banji gdje je održan i prigodan svečani program.

Antifašisti Tuzle danas su se pridružili centralnom obilježavanju ovog značajnog datuma i Drvaru, izvorištu slobodarskih ideja, mjestu nadahnuća i inspiracije za sve naše današnje napore da stvorimo bolje društvo i bolji život u domovini.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*